3 februarie 2009

Nu...

Spunea cineva că o operă mare nu e aceea care nu imită o alta. Ci aceea care nu poate fi imitată...
Nu fiindcă seamănă izbitor cu Forrest Gump (s-a mai întâmplat în istoria filmului: Casino e infinit mai convingător decât Goodfellas) nu m-am uitat încă la The Curious Case of Benjamin Button, ci pentru că nu m-am omorât după Gump niciodată. Viaţa nu mi se pare o cutie de bomboane, de să nu ştii cu ce-o să te alegi. Dimpotrivă, tocmai asta e spectaculos şi dramatic. Îi vezi de departe loviturile, dar nu poţi sau nu vrei să le ocoleşti.


Am să-i dau o şansă lui Benjamin în weekend. Măcar de n-ar fi o greşeală la fel de mare ca aceea de a mă uita la Slumdog Millionaire.

5 comentarii:

  1. Ei, nu e o greseala cu "slumdog". Macar poti sa il injuri... Oricum, ingrozitor film. De mult nu am mai vazut o chestie atat de premiata si atat de slaba.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, mizerabil film. Si la propriu, si la figurat.
    The Curious Case... l-ai vazut? Zi-mi!

    RăspundețiȘtergere
  3. L-am vazut...si nu stiu ce sa zic. Per ansamblu e slab. Prea lung, prea alandala, prea comercial. Totusi, Fincher nu se dezminte cu totul; daca poti sa depasesti scenariul, e un film realizat interesant. In ceea ce priveste jocul, Brad Pitt joaca mai bine in prima parte a filmului, apoi cade; Cate Blanchett depaseste orice limita a penibilului, iar Tilda Swinton (aparitie episodica) e dementiala.
    P. S.: Nu prea seamana, de fapt, cu Forrest Gump. Poate doar in coordonatele generale ale scenariului.

    RăspundețiȘtergere
  4. cand vine primavara la iasi?

    eu am prins acolo doar o saptamana de iarna. acum {cat timp?] 3 ani

    :)

    RăspundețiȘtergere
  5. pai, eu cred ca vine intr-o saptamana, ori doua... (prima)vara, că primavară din aia, ca la mama ei, in ultimii 4 ani nu a fost

    RăspundețiȘtergere